Seks onder je 25e

Onderzoeksboek

Het onderzoeksboek van Seks onder je 25e 2017 is nu beschikbaar in boek en PDF. Lees alles over de seksuele start van jongeren*, hun opvattingen, seksuele ervaringen, seksuele problemen, grensoverschrijding, anticonceptiegebruik, condoomgebruik en testgedrag. Klik hier of op onderstaande afbeelding om het boek in PDF te bekijken. U kunt het boek ook bestellen via de webshop.

* Na overleg met verschillende experts hebben we de oorspronkelijke berekening van de mediane leeftijden voor de seksuele start nog eens kritisch bekeken. Wij hebben besloten af te stappen van de berekening volgens de cumulatieve distributiefunctie en nu gebruik te maken van Survivalanalyse (Kaplan Meier). Bij de oorspronkelijke methode werd enkel de informatie of iemand wel of niet seks heeft gehad gebruikt. Survivalanalyse gebruikt naast deze informatie ook de informatie over de leeftijd waarop dit voor het eerst gebeurde. Door het gebruik van een andere methode wijken de mediane leeftijden iets af van de leeftijden die in juni 2017 werden gepresenteerd. De mediane leeftijd voor geslachtsgemeenschap was eerder 18,6 en is nu 18,0. Wij hebben deze nieuwe methode ook toegepast voor het onderzoek in 2012: daar is de mediane leeftijd voor de eerste geslachtsgemeenschap 17,0. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke de Graaf (030-2329820, h.degraaf@rutgers.nl).

Deze website gebruikt functionele cookies en cookies om het websitebezoek (anoniem) te analyseren om de site te verbeteren. Meer informatie