Seks onder je 25e

Het boekje: 103 vragen over jongeren en seks

Genieten meisjes en jongens evenveel van seks? Hebben jongeren vaker een onenightstand of losse partner dan tien jaar geleden? Is de pil nog steeds het meest gebruikte anticonceptiemiddel? Hoeveel jongeren hebben een condoom op zak? Komt seksuele grensoverschrijding meer voor dan 5 jaar geleden? Beginnen jongeren tegenwoordig eerder of juist later met seks? Hoeveel jongeren hebben wel eens een naaktfoto  doorgestuurd gekregen?

Het boekje

Het antwoord op deze en vele andere vragen is te vinden in het boekje ‘103 vragen over jongeren en seks’. Lees hierin alles over de seksuele start van jongeren, hun opvattingen over seks, seksuele ervaringen, seksuele problemen, condoomgebruik, anticonceptiegebruik, testgedrag en ervaring met grensoverschrijdend gedrag. Handig voor jongeren, docenten, ouders, GGD-medewerkers, jongerenwerkers en huisartsen die meer willen weten over dit thema.

Bestel en bekijk

Het boekje omvat 92 pagina's en bestel je voor € 5,95 in onze webshop. Je kunt het boekje ook in PDF of op volledig scherm bekijken.

Seks onder je 25e

Het boekje 103 vragen over jongeren en seks is gebaseerd op de uitkomsten van Seks onder je 25e 2017. Een grootschalig representatief onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren in Nederland tussen de 12 en 25 jaar. Rutgers en Soa Aids Nederland hebben dit onderzoek uitgevoerd in samenwerking met GGD‘en, het RIVM en het CBS. Dankzij de GGD’en die investeerden in regionaal representatieve data hebben 20.500 jongeren meegedaan aan dit onderzoek. Seks onder je 25e is opgebouwd als een Participatief Actie Onderzoek; dat wil zeggen dat in het gehele proces van onderzoek tot actieplan wordt samengewerkt met stakeholders uit beleid, praktijk en onderzoek op het gebied van (seksuele) gezondheidsbevordering.

Deze website gebruikt functionele cookies en cookies om het websitebezoek (anoniem) te analyseren om de site te verbeteren. Meer informatie