Seks onder je 25e

Hét landelijk onderzoek naar liefde, relaties en seks
onder jongeren van 12 – 25 jaar

Publicaties

Op basis van de uitkomsten van het landelijk onderzoek ‘Seks onder je 25e’ zijn twee publicaties verschenen. Later in deze zomer van 2018 verschijnt het actieplan Seks onder je 25e.

Boekje ‘103 vragen over jongeren en seks’

In ‘103 vragen over jongeren en seks’ krijg je antwoorden op vragen over de seksuele start van jongeren, hun opvattingen over seks, seksuele ervaringen, seksuele problemen, condoomgebruik, anticonceptiegebruik, testgedrag en ervaring met grensoverschrijdend gedrag. Deze vragen zijn mede gebaseerd op input van stakeholders uit het veld van seksuele gezondheidsbevordering betrokken in diverse fasen van het onderzoek. Denk aan vragen als: Genieten meisjes en jongens evenveel van seks? Hebben jongeren vaker een onenightstand of losse partner dan tien jaar geleden? Hoeveel jongeren hebben een condoom op zak? Het boekje is handig voor jongeren, docenten, ouders, GGD-medewerkers, jongerenwerkers en huisartsen die meer willen weten over het thema jongeren en seks. Het boekje ‘103 vragen over jongeren en seks’ omvat 92 pagina’s en bestel je in de webshop van Soa Aids Nederland voor € 5,95 of kun je online bekijken.

Onderzoeksboek ‘Seks onder je 25e’

Het onderzoeksboek ‘Seks onder je 25e - seksuele gezondheid onder jongeren anno 2017’ bestel je in de webshop van Rutgers voor € 14,95 of download je daar als PDF. Het boek omvat 251 pagina’s. Een must have voor onder andere onderzoekers, wetenschappelijk medewerkers, professionals in de seksuele gezondheidsbevordering en beleidmakers die met jongeren en seksualiteit te maken hebben.

Actieplan ‘Seks onder je 25e’

Verschijnt later deze zomer van 2018.