Seks onder je 25e

Publicaties

Boekje 103 vragen over jongeren en seks

In ‘103 vragen over jongeren en seks’ krijg je antwoorden op vragen over de seksuele start van jongeren, hun opvattingen over seks, seksuele ervaringen, seksuele problemen, condoomgebruik, anticonceptiegebruik, testgedrag en ervaring met grensoverschrijdend gedrag. Deze vragen zijn mede gebaseerd op input van stakeholders uit het veld van seksuele gezondheidsbevordering betrokken in diverse fasen van het onderzoek. Denk aan vragen als: Genieten meisjes en jongens evenveel van seks? Hebben jongeren vaker een onenightstand of losse partner dan tien jaar geleden? Hoeveel jongeren hebben een condoom op zak? Het boekje is handig voor jongeren, docenten, ouders, GGD-medewerkers, jongerenwerkers en huisartsen die meer willen weten over het thema jongeren en seks. Het boekje ‘103 vragen over jongeren en seks’ omvat 92 pagina’s en bestel je in de webshop van Soa Aids Nederland voor € 5,95 of kun je online bekijken.

Onderzoeksboek Seks onder je 25e

Het onderzoeksboek ‘Seks onder je 25e - seksuele gezondheid onder jongeren anno 2017’ bestel je in de webshop van Rutgers voor € 14,95 of download je daar als PDF. Het boek omvat 251 pagina’s. Een must have voor onder andere onderzoekers, wetenschappelijk medewerkers, professionals in de seksuele gezondheidsbevordering en beleidmakers die met jongeren en seksualiteit te maken hebben.

Actieplan Seks onder je 25e

Wat kunnen professionals in de praktijk doen om Nederlandse jongeren seksueel gezonder te maken? Dat was de centrale vraag na de presentatie van de resultaten van het grootschalige onderzoek Seks onder je 25e 2017.

In dit actieplan zijn ideeën en aanbevelingen van vele professionals die werken met jongeren en seksuele gezondheid gebundeld. Het actieplan geeft handvaten en concrete actiepunten voor het werkveld om mee aan de slag te gaan de komende jaren.Het vormt het sluitstuk van het participatief actieonderzoek. Laat dit actieplan u niet alleen inspireren, maar ook motiveren om in actie te komen! Samen kunnen we de seksuele gezondheid van jongeren bevorderen en bestendigen.

Regionale publicaties

Op deze pagina, via het hoofdmenu, vindt u de publicaties van de regio's die hebben geinvesteerd in een regionale ophoging. Zij investeerden in aanvullend regionaal onderzoek. Zo werd inzicht verkregen in de gezondheid van jongeren in hun eigen regio en kan beleid op maat ontwikkeld worden.

Regio’s die aanvullend regionaal onderzoek hebben gedaan: GGD Amsterdam, GGD Drenthe, GGD Flevoland, GGD Fryslân, GGD Gelderland Zuid, GGD Groningen, GGD Hart voor Brabant, GGD Hollands Midden, GGD IJssel land, GGD Kennemerland, GGD Noord Limburg, GGD Rotterdam, GGD Twente, GGD Zuid-Limburg & VGGM.